کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت مقابل چشمان حیرت زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ ساله در بلوار شهید کریمی مشهد؛ قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی! سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری
سرخط خبرها

صدای شهرها بلندتر شده‌است | نگرانی‌ها درباره افزایش آلودگی صوتی در شهرها

  • کد خبر: ۸۹۶۶۰
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۴
صدای شهرها بلندتر شده‌است | نگرانی‌ها درباره افزایش آلودگی صوتی در شهرها
براساس گزارش آژانس محیط زیست اروپا (EEA) آلودگی صوتی در قاره سبز، سالانه موجب دست‌کم ۱۲ هزار مرگ زودتر از موعد و ۴۸ هزار مورد تشدید بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.

عادل نجفی - شهرآرانیوز؛ نیازی نیست حتما به بافت مرکزی و مناطق متراکم شهر بروید. کافی است در ساعات مختلف روز در کوچه‌های اطراف محل سکونت خود قدم بزنید تا متوجه تفاوت صداهایی که به گوش می‌رسد بشوید. وضعیت آلودگی صوتی چندان جدی گرفته نشده است. هشدارها درباره چشم‌پوشی از آن در حال افزایش است.

براساس گزارش آژانس محیط زیست اروپا (EEA) در قاره سبز سالانه آلودگی صوتی موجب دست‌کم ۱۲ هزار مرگ زودتر از موعد و ۴۸ هزار مورد تشدید بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود، شرایطی که حتی در اروپای توسعه‌یافته گمان نمی‌رود در یک دهه آینده بهبود یابد، و باید منتظر مرگ‌ومیر‌های بیشتر بود.

توسعه شهر‌ها و گسترش آنچه به عنوان فرهنگ شهرنشینی می‌شناسیم، تنها انسان‌ها را در معرض خطر قرار نمی‌دهد. مطالعات نشان می‌دهند حیات وحش نیز در پی افزایش آلودگی‌های صوتی لطمه می‌بیند. می‌توان نشانه‌های آن را در رفتار پرندگان و ناتوانی آن‌ها در مسیریابی یا جفت‌گیری مشاهده کرد.

استفاده بیشتر از خودرو‌های شخصی با سوخت فسیلی، توسعه راه‌آهن شهری به صورت مونوریل و افزایش پرواز هواپیما‌های غول‌پیکر بر فراز شهر‌ها از دلایل مورد تأکید EEA است که در کنار رشد عمودی زندگی در شهرها، آستانه آسیب‌پذیری شهروندان و حیوانات را دوچندان می‌سازد. در سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۱۱۳ میلیون شهروند اروپایی تنها به دلیل آثار ترافیک شهری در معرض آلودگی صوتی بالاتر از ۵۵ دسیبل قرار می‌گیرند.

براساس استاندارد سازمان جهانی بهداشت، هم‌چنین ۲۲ میلیون شهروند اروپایی در معرض آلودگی صوتی ناشی از تردد قطار‌های شهری و ۴ میلیون نفر نیز به دلیل سکونت در مسیر تردد هواپیما‌ها در معرض سر و صدای آن‌ها هستند. این مسئله موجب شده است دست‌کم ۱۲ هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز اروپایی تنها به‌دلیل آلودگی صوتی ناشی از پرواز هواپیما‌ها در فرایند‌های آموزشی و تعلیمی با مشکل روبه‌رو شوند.

بررسی‌های موردی در بریتانیا نشان می‌دهد بیش از ۱۸ درصد از جمعیت شهرنشین این کشور در معرض آلودگی صوتی هستند. بخش عمده‌ای از آن‌ها (حدود ۱۵ درصد) تنها به دلیل تردد خودرو‌ها و ۷ درصد به دلیل مسائل مربوط به صنعت هوانوردی با عوارض ناشی از آلودگی صوتی دست و پنجه نرم می‌کنند.

استفاده از خودرو‌های برقی که آلودگی صوتی به مراتب کمتری از دیگر انواع وسایل نقلیه دارند، می‌تواند نقش مؤثری در کاهش آلودگی داشته باشد. هم‌چنین مدیران شهری باید برای جایگزینی دوچرخه و پیاده‌روی در چرخه مدیریت ترافیک و افزایش محدودیت‌های کنترل سرعت، بیشتر تلاش کنند. توسعه فضا‌های سبز دیگر تنها به کمک رفع آلودگی‌های کربنی طراحی نمی‌شود بلکه محیط‌هایی آرام و کم‌سروصدا شناخته می‌شوند که به ارتقای کیفیت زندگی شهروندان نیز کمک می‌کنند.

منبع: https://www.theguardian.com/society/2020/mar/05/one-in-five-europeans-exposed-to-harmful-noise-pollution-study

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->